Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupienie dodatkowego ramu.

penerurwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, czy jak mam obecnie 40 fps z 4gb ram to jak bede mial 8 gb ram to bede mial wiecej fps :P ? na tych samych ustawieniach oczywiscie. Pytam sie bo slyszalem ze duze znaczenie ma ram w bf4

Opublikowano

RAM się liczy, ale przede wszystkim procesor i karta graficzna.

procesor i5 tylko nie pamietam jaki ale kreci 3.1ghz jak sie nie myle, grafika asus gtx660ti, i ogolnie jak wiadomo gdy posiada sie 4gb ram to mozna grac tylko na low lecz istnieje sposob aby ominac te niby zabezpieczenie i ja wlasnie tak zrobilem i mam ustawienia srednie lecz przy wiekszej ilosci animacji mam delikatne spadki do 20 fps, slyszalem ze ram moze stanowic problem. a wiec zwiekszenie ramu zwiekszy fps lub bedzie zapobiegac owym spadka fps?

Opublikowano

Gdzie ty wyczytałeś o tej blokadzie z 4Gb Ramu, która powoduje granie tylko na najniższych ?

Takiej bzdury dawno nie słyszałem, sam gdy jeszcze miałem tylko 4 Gb grałem na wysokich po dołożenia drugich 4Gb gram na Ultra przez to że gra może ogarniać więcej rzeczy w tle. FPS Ci wzrosną aczkolwiek cudów nie oczekuj reszta sprzętu jest również ważna.

Opublikowano

Gdzie ty wyczytałeś o tej blokadzie z 4Gb Ramu, która powoduje granie tylko na najniższych ?

Takiej bzdury dawno nie słyszałem, sam gdy jeszcze miałem tylko 4 Gb grałem na wysokich po dołożenia drugich 4Gb gram na Ultra przez to że gra może ogarniać więcej rzeczy w tle. FPS Ci wzrosną aczkolwiek cudów nie oczekuj reszta sprzętu jest również ważna.

Na wysokie 4 GB ramu to za mało, sam miałem taką sytuację. Tylko wtedy wyskakuje error. Ja tak miałem na Windows 8.1 Pro. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

ja mam 8gb ram gtx 660ti i i5330p moze masz to samo? i w 1440x900 (u mnie najwieksza rozdzialka) gram na ultra na tdmach ale na mapach duzy podboj czy podboje otwarte wielkie mapy skoki do 38 fps przy duzych wybuchach, a tak na zwyklych mapach ok 90 fps

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ja mam 8gb ram gtx 660ti i i5330p moze masz to samo? i w 1440x900 (u mnie najwieksza rozdzialka) gram na ultra na tdmach ale na mapach duzy podboj czy podboje otwarte wielkie mapy skoki do 38 fps przy duzych wybuchach, a tak na zwyklych mapach ok 90 fps

odgrzewam kotleta, ale dziekuje za odpowiedz, rzeczywiscie 4gb stawialo problem kupienie kolejnej kosci 4gbowej pomoglo co prawda lece na 720p ale efekt jest identyczny jak u Ciebie, lecz spadki troche mniejsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...